Esélyek és kihívások a gyermeknevelésben

eselyekeskihivasok_webSzülőknek és dadusoknak szóló szakmai napot szervez a Margo és a RotaMundi Nevelési Központ 2016. október 8. délelőtt. Az esemény célja, hogy azok, akik gyereket nevelnek vagy gyerekfelvigyázással foglalkoznak, kicsit tájékozottabbak lehessenek és megalapozottabb tudással rendelkezzenek. Ezért a konferencia fő célcsoportja az Anyák, a Dadusok és a Pedagógusok, hiszen mellettük cseperednek fel, válnak emberré és nem utolsó sorban – a maguk módján – bölccsé a világot megismerni készülő csöppségek.

Meghívott előadóink neve, szakterülete magáért beszél. Rendezvényünk első kiadásán a résztvevők három pszichológussal és két orvossal találkozhatnak, akik előadásaikban a fejlesztést, a kezelést és a megelőzést járják körül – mindenki a saját szakterületén.  A prezentációk nagy érdeklődésre számot tartó témákban hangzanak el, így résztvevőként biztosan hallanak majd olyan érdekességeket, amelyekről nem tudtak, keveset tudtak, vagy másképp tudtak. Vagy épp rosszul tudtak.

A szakmai nap kiemelt előadója dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus, aki Az érzelmi intelligencia fejlesztése mesékkel című bemutatójával indítja az előadások sorozatát. Őt követi Grasin Imola pszichológus, nevelési tanácsadó, akinek tanácsaival könnyebben átvészelhető a dackorszak, majd dr. Miklós Éva rezidens gyerekorvos következik a gyermekkorban alkalmazandó hasznos elsősegélynyújtási tudnivalókkal. Vitus–Bulbuk Emese bemutatja a gyerekkori beszédfejlődés sajátosságait és az ezzel járó beszédzavarokat, az előadássorozatot pedig Laczkó Kinga dietetikus zárja, kitérve gyermekeink helyes és helytelen táplálkozási szokásaira és azok felnőttkori hatásaira.

Az előadássorozatra a Kreatív Kolozsvár termében, a K+ Közösségi Térben kerül sor, a Memorandumului / Unió utca 3. szám alatt.

A szakmai nap programja

1000 Megnyitó

1015 Dr. Kádár Annamária, egyetemi adjunktus, pszichológus: Az érzelmi intelligencia fejlesztése mesékkel

1130 Grasin Imola, pszichológus, nevelési tanácsadó: Ötletek a dackorszak kihívásainak átvészelésére 

1215 Kávészünet

1245 Dr. Miklós Éva, rezidens gyerekorvos: Hasznos elsősegélynyújtási tudnivalók  gyermekkorban 

1330 Vitus-Bulbuk Emese, logopédus-pszichológus: A beszéd sajátosságai gyermekkorban és a beszédzavarok 

1415 Laczkó Kinga, dietetikus: Gyermekünk táplálkozási szokásainak hatása későbbi egészségi állapotára

1500 Zárszó

A szakmai napra a helyek száma korlátozott! Az eseményre való bejelentkezéshez regisztráció szükséges. A részvételi díj szeptember 5–11. között fizetőknek: 35 lej, a szeptember 12–25. fizetőknek: 50 lej (ehhez bónuszként jár egy 50 lej értékű Margós utalvány is*). A szeptember 26. után, illetve helyszínen fizetőknek: 50 lej

A részvételi díj magába foglal egy ajándékcsomagot és egy tombolajegyet.

Részletek az előadásokról, regisztráció a szakmai nap honlapján, a www.margo4home.ro/konferencia linken találhatók.